Èxit de públic i premiats en la XVIII Fira-Concurs Experimenta

Desprès d’un matí amb un públic de mès de 3000 visitants, s’han atorgat els premis d’aquesta convocatòria.

Més de 3000 persones van visitar i gaudir la XVIII Fira-Concurs Experimenta 2023, celebrada el 2 d’abril al Museu de les Ciències de València amb 65 projectes STEM admesos (300 participants entre alumnat i professorat de secundària). Finalitzada la fira, a les 13:30 es va celebrar l’acte de lliurament de premis a l’auditori Santiago Grisolía del Museu que es va retrasmetre per streaming al canal youtube del museu, amb més de 10000 suscriptors. L’acte ha sigut precedit pel breu espectacle científic “Entre llums i camps”, a càrrec dels estudiants de primer curs de Física, Elena Rodríguez y Pau Cirujeda, que també sòn membres del grup Photonets.

Els projectes premiats en la XVIII Fira-Concurs Experimenta 2023 per decisió del jurat van ser, en la categoria Experiments i Demostracions de Física: el del IES Peset Aleixandre (Paterna) (‘¡Ai, que fonc! ‘) pel que fa la ESO i el del British School Alzira (‘Interferómetro de Michelson’) de Batxillerat. Pel que fa a la categoria d’Aplicacions Tecnològiques, els centres guardonats van ser el Col·legi S. José de la Montaña de Cheste (‘Les pastilles de la iaia (determinant analgèsics’) de la ESO, i el IES Enric Valor de Silla (‘¿Em tires una mà?’) pel que fa a Batxillerat. El premi per votació del públic va recaure en la proposta “Més val aigua que força” del Col·legi Mariano Serra de València d’alumnat de la ESO.

En la taula institucional que atorgava els premis i els diplomes es trobaven, copresidint l’acte, Pilar Expeleta, Directora General d’Universitats i Ángeles Solanes, vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a mès de Julio Monreal, Director Adjunt de Relacions Institucionals i Promoció de la CAC, Elena Pinilla, vicepresidenta de la Real Sociedad Española de Física i membre de la Divisió d’Ensenyament i Divulgació de la Física; Berta Rubio, vicedirectora de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) centre mixte CSIC-UV, Jordi Vidal, degà de la Facultat de Física de la Universitat de València; Sergi Serrano, president de l’Associació de Professorat de Tecnologia de la Comunitat Valenciana (APTCV) i Domingo Martínez, coordinador d’un dels grups de Jurats i professor del Departament de Física aplicada de la UV.

Dels cinc premis, quatre estan dotats amb 300 euros, i el projecte més votat pel públic amb 200 euros, a més d’obsequis per al professorat i per tots els grups participants que van rebre 11 mencions d’honor. El jurat, constituït per professorat universitari i de centres de secundària, ha valorat el bon funcionament, la correcta comprensió dels treballs i la claredat de les explicacions.

La Fira-Concurs Experimenta és organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de valència i compta amb la col·laboració de la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia- Ministeri de Ciència i Innovació, a més d’altres entitats i institucions.

Donem l’enhorabona a les i els participants pel seu treball extraordinari, i especialment als grups guardonats

Abrir chat
Hola
¿En qué podemos ayudarte?