L’estudiant preuniversitari ompli el campus durant la fira de ciència Firujiciència

El campus de la Universitat Jaume I s’ha omplit de nou amb la visita de l’estudiantat i professorat dels cicles preuniversitaris que han participat en la novena edició de la fira de ciència de l’UJI Firujiciència, amb dues mil persones registrades i la implicació d’una cinquantena de tallers. A més, 600 persones han tingut l’oportunitat de conèixer el campus universitari de la mà de l’alumnat del programa UJI Voluntària-Ciència UJI.

La varietat de ciències en el pavelló esportiu on s’ha celebrat la fira ha permès apropar-se a les ciències més experimentals, com la física, la química, la biologia o l’enginyeria, conèixer com funciona el sistema sanguini humà, reciclar materials de construcció o provar, inclòs, una crema hidratant extreta de la garrofera, així com conèixer dos dels projectes guardonats en l’edició de 2022 d’El Gust d’Investigar.

Hi havia molts grups integrats per joves investigadors i investigadores dels centres educatius, grups d’investigació universitaris i quatre equips d’UJILabInnovació que han mostrat el monoplaça i la moto de competició, diversos robots i pròtesis de mans. La Biblioteca també ha preparat un recull de material divulgatiu que es pot consultar al web de la fira www.firujiciencia.uji.es.

Enguany, els professors Enric Ramiro i Vicente Esteve han preparat un joc de matemàgia sobre minerals per repartir entre els centres que han participat com a talleristes i que ha estat promogut per la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, coordinadora de la fira i membre del comitè organitzador format per professorat de l’UJI i membres del CEFIRE de Castelló.

Firujiciència és una oportunitat, pensada principalment per a l’estudiantat d’infantil, primària i secundària, per viure, descobrir i aprendre de la ciència a través de les experimentacions i demostracions preparades pel mateix alumnat preuniversitari i l’aportació d’alguns grups d’investigació de la mateixa universitat.

La fira també ha comptat amb un estand per donar a conèixer els Premis Sapiència (https://sapienciapremis.es/), dels que Firujiciència és ambaixadora. Els projectes que els centres educatius han presentat a la fira també podrien desenvolupar-se per aquesta iniciativa que té com a objectiu despertar vocacions científiques entre els joves estudiants de la Comunitat Valenciana, impulsada per la Xarxa d’Universitats Valencianes RUVID i la Generalitat Valenciana, o per al Concurs El Gust d’Investigar, sempre seguint les bases de cada convocatòria.

Imatges de la fira

Vídeo

Abrir chat
Hola
¿En qué podemos ayudarte?